Balkovan Çiçek Balı (850 gram)
Çiçek balı, arıların çiçekteki polen ve nektarı olgunlaştırarak ürettiği bir baldır. 1 gram bal için 4 binden fazla çiçeğin nektarını toplayan arıların bu şaheseri nispeten açık renkli olup tadında yoğun çiçek ve toprak kokusu öne çıkar. Glikoz ve früktoz içeriği yüksektir; bu nedenle çok tatlıdır ve anlık enerji deposudur.
Çiçek balı yaygın olarak kahvaltılarda tereyağlı/sade ekmek üzerine metal olmayan bir kaşıkla sürerek tüketilir. Şeker yerine her tür yemek, içecek ve tatlıda kullanılabilir.
Çiçek balının faydaları
- Ilık su içerisine karıştırarak tüketilmesi, mide rahatsızlıklarına iyi gelebilir ve açlık duygusunu önleyebilir.
- En hassas mideler dahi rahatça sindirebilir. Hazımsızlık yapmadığı gibi mide için tedavi edici olabilir.
- Sindirim sisteminin ve florasının sağlıklı kalmasını destekleyebilir. İshali ve kabızlığı düzenleyebilir.
- Yüksek enerjisi ile yorgunluğun giderilmesine, halsizlik hissinin ortadan kalkmasına destek olabilir.
- Saç diplerini ve zayıf kökleri düzeltici etkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Saçları besleyerek saç köklerinin güçlenmesine katkıda bulunabilir.
- Kan dolaşımını ve kalp ritmini dengeleyerek, yüksek tansiyonun düşmesine katkıda bulunabilir.
- Nezle, öksürük ve boğaz yanmalarına iyi gelebilir.
- Gözlerin daha iyi görebilmesine katkıda bulunabilir. Kuru göz sendromuna, gözlerdeki kaşıntıya ve bulanıklığa iyi geldiği düşünülmektedir.
- Doğal ağrı kesici olduğuna inanılır.
Dikkat!
1 yaşından küçük bebeklere hiçbir bal türü kesinlikle yedirilmemelidir! Arılar çiçek polenlerini taşırken ortalama %8 civarında bir oranda “Clostridium botulinum” bakterisinin sporlarını da taşırlar. Bu bakteri balda gelişememesine rağmen uyur bir durumda balın içeriğine geçebilir. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz. Gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide hala ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır. Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir. Bu bakteri bebeklerde “Bebek Botulizmi” adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, ya da çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir.
Bu eşsiz lezzeti hemen sepetinize ekleyebilir, Hanif Pehlivanoğlu Online Mağazasından hızlı ve güvenli bir şekilde sipariş edebilirsiniz.