Köfte

köfte

 Köfte

Hazır kurban bayramından çıkmışken, elinizdeki etleri köfte ile değerlendirmeye ne dersiniz ?

MALZEMELER

• 600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)
• 1 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet küçük boy kuru soğan
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1/2 çay kaşığıtuz
• 1/2 çay kaşığı

Püf Noktası

Hazırladığınız köfteleri, buzdolabında ve kapalı bir kapta en az 2 saat kadar dinlendirecekseniz yumurta eklemeden de yapışmayan ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz.Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir.

Pişirme Önerisi

Arzuya göre köfte harcına ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız köfteleri, çok hafif yağlanmış ızgara izli tavada yüksek ateşte de pişirebilirsiniz

Nasıl Yapılır?
1. Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.
2. Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı ve suda beklettikten sonra suyunu sıktığınız bayat ekmek içini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
3. Köfteleri uzun süre dinlendiremeyecekseniz yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın.
4. Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.
5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız ya da su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin.
6. Vaktiniz varsa buzdolabında kısa bir süre de olsa beklettiğiniz köfteleri, önceden ısıttığınız ızgarada ters yüz ederek kızartın.
7. Tereyağlı pirinç pilavı, baharatlı fırın patates gibi garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Tarifler

13 Ekim 2017
19 Eylül 2017
18 Eylül 2017
13 Eylül 2017
11 Eylül 2017

ŞİRKETLERİMİZ

6 insaat et dizep nazilli as petrol marse petrol 4


232 864 20 20
 Tüketici Danışma Hattı