Schnitzel

Schnitzel

Tavuk Schnitzel

Gelin bu Pazar Viyana’ya uzanalım, tavuk schnitzel ile günün tadını çıkaralım:)

Malzemeler

• 4 adet fileto tavuk göğsü
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kaplaması için:

• 3 yemek kaşığı un
• 2 adet büyük boy yumurta
• 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:
• 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Püf Noktası

Una buladığınız şinitzellerin fazla ununu silkeledikten sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.Hazırladığınız şinitzelleri kızgın ve derin yağda kızartırsanız fazla yağ içmeden, dış kaplaması çıtır çıtır olarak tüketebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Çırpılmış yumurta karışımına arzuya göre soğuk süt ya da maden suyu katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
1. Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
2. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
3. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın.
4. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
5. Çırpılmış yumurta karışımına batırdığınız fileto tavukların her iki tarafını da galeta ununa bulayın.
6. Galeta ununun fazlasının düşmesini sağladıktan sonra hazırladığınız şinitzelleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
7. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri, ılık olarak yanında patates püresi ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Tarifler

13 Ekim 2017
19 Eylül 2017
18 Eylül 2017
13 Eylül 2017
11 Eylül 2017

ŞİRKETLERİMİZ

6 insaat et dizep nazilli as petrol marse petrol 4


232 864 20 20
 Tüketici Danışma Hattı