Kabak (Girit usülü)

kabak

 

Girit usulü Kabak

Hafifliği ile tam bir yaz yemeği Girit usulü kabak yemeğine ne dersiniz ?

Malzemeler

4 adet kabak
1 adet orta boy soğan
5-6 dal dereotu
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Püf Noktası

Kabakları şekillerinin bozulmaması için pişme esnasında çok az karıştırın, az miktarda suyla ve kısa süreli pişirin.

Nasıl Yapılır?

Kabakları çizgili bir şekilde soyun.
Soyduğunuz kabakları çekirdekli kısma gelinceye kadar sebze soyacağı ile ince ince dilimleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
Dilimlediğiniz kabakları soğanın üzerine ekleyin, çok hafif bir şekilde karıştırın.
Kabaklar hafif kavrulduktan sonra 1/2 limonun suyunu, tuz ve kabağın tazeliğine göre az miktarda su ekleyerek 10 dakika pişirin.
İnce ince kıydığınızı dereotunu ekleyerek, ocağı kapatın.
Yemeğiniz ılıdıktan sonra 1/2 limonun suyunu ilave edin, dilerseniz ılık, dilerseniz soğuk olarak afiyetle tüketin.

 

Tarifler

13 Ekim 2017
19 Eylül 2017
18 Eylül 2017
13 Eylül 2017
11 Eylül 2017

ŞİRKETLERİMİZ

6 insaat et dizep nazilli as petrol marse petrol 4


232 864 20 20
 Tüketici Danışma Hattı